bergossip tanpa dosa

bergossip tanpa dosa

Wednesday, June 27, 2012

berbeda itu hanya picisan

kalau nanti "ter"dapat jodoh
yang lain fahaman politik
aku kena bincang awal-awal
taknak pergolakan jadi porak peranda!
ni pesanan untuk aku dan mana-mana yg
jadi suami aku nanti.


first!
kalau masuk dalam family mertua
senyap je jangan menyampuk apa 
je yang dibincangkan pasal politik
open la beb!tak setuju senyap
tapi dalam masa yang sama otak jalan
walaupun ada perasaan getik,menyampah
dan segala bagai sila tahan!


second!
sapa pon tak bole kutuk fahaman family 
masing-masing,
terima jelah seadanya.nak buat macam mana
dapat family mertua x sebulu.
yang penting bab lain mesti A la..
kena tahan la kalau bapak mertua ke,
mak mertua ke,adik ke abg ke kakak ipar kau
kutuk menteri kau suke,
anggap jelah x dengar.
jangan nak over pegi tegur okey!


third!
kalau nanti family mertua ajak pergi ceramah
politik masing-masing,
ikut jelah!jangan bantah!
dengar!dari situ lagi nampak perbezaan kan?!
baru mata terbukak,otak terpampang,minda cergas!


last sekali,
sebelum masuk meminang kena make sure dua-dua 
family jangan sebut pasal politik
kang x jadi sesi berpantun,tapi jadi sesi bergusti.


okeyh.
pilihan raya pangkah masing-masing
habis cerita.

Sunday, June 24, 2012

tadi tengah basuh pinggan teringat satu statement
"perempuan solehah atau tak solehah kena cari lelaki soleh"
"tapi lelaki soleh tak kisah nak cari isteri tak solehah atau 
solehah tak kisah"


jadi nampak tak?
lelaki kena jadi soleh,kalau tak takpayah kawin
kang merosak anak bini je.
pastu jadi dayus,jadi jahil,
mulalah anak bini jadi tak tentu hala kan?


tapi ramai ke lelaki sedar benda ni?
aku tak penah jumpa lagi.
yang diorang tahu jadi buaya,belagak bagus
pemalas nak belajar agama,tunjuk salah orang.


seronok-seronok juga,
tapi jangan sampai jadi jahil
esok mak ayah meninggal tak tahu nak mandikan
nak kapankan,nak lagi dan lagi.
tu belum masuk part handle family,
anak nak buat ramai,tapi nak didik tak pandai




JANGAN SAMPAI TERLEWAT :)

Saturday, June 23, 2012

practices make perfect!

during my wedding
i don't want to use any "mak andam" services,
just learned from this video


check it out...hew hew




make up dia looking  good
memang agak tebal tapi sesuai untuk make up kawin
excited kan?
need to collects all those things before the time is come
:P


*vangang calon pon takda lagi!

Thursday, June 7, 2012

JEMAAH TOK AYAH

haritu zaidah kawin,selamat dah sorang sepupu sebaya,
masing-masing setuju nak pakai baju tema-tema gitu
sangat meriah,majlis yang simple but smooth,
tetap menarik walaupun takda pelamin,kompang,
sepenuhnya diringi ayat-ayat suci al-quran,
lagu maher zain,dan tiada lagu-lagu yang lagha.


sepupu sepapat ambil tugas masing-masing tanpa paksaan
camwhore tetap wajib ada,
pengantin buat solat sunat lepas akad nikah,
semuanya nak kejar barakah!
thumb up JEMAAH TOK AYAH.


FOR MY DEAREST COUSIN,
BARAKALLAHULA KUMA WABARAKA A'LAI KUMMA
FIKHAIR..




:)